Chapeau

Gemengd Koor Chapeau is in september 1997 opgericht.

Dit koor komt voort uit een gelegenheidskoor van medewerkers van de Daniël den Hoed Kliniek. Dit gelegenheidskoor was een initiatief van Prof. J.W. Oosterhuis, toen wetenschappelijk directeur van de Kliniek en Gerard Brëas, dirigent van het jaarlijkse Goede Doelenconcert ten bate van het KWF. Gerard Brëas bleek nog zin en gelegenheid te hebben voor het dirigeren van een nieuw koor en "Chapeau" was geboren. In april 2008 heb ik de taak van Gerard Brëas overgenomen.

Chapeau is een koor met een ideële doelstelling:

Wij werken vaak mee aan concerten met een speciaal doel, dat meestal gerelateerd is aan de bestrijding en behandeling van kanker. Elk jaar tegen kerst zingen wij in de hal van ErasmusMC voor de patiënten; dit is vaak een optreden met een grote emotionele lading. Daarnaast proberen wij bijzondere concerten te organiseren. Marie-Christine Goergen is onze vaste begeleider; zij is eenmaal per 14 dagen bij de repetities aanwezig.

Door mijn lange staat van dienst ook bij dit koor, zijn we erg vertrouwd met elkaar en dat is merkbaar tijdens de repetities en uitvoeringen. Uitdagingen gaan we niet uit de weg en met elkaar weten we een goed niveau te behalen.

Wij repeteren tegenwoordig in Carnissehaven in Barendrecht op maandagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur.